28 Mars - Söndag

Godkväll!

Jag ligger i min säng som vanligt vid denna tid. Slumrade till men vaknade sedan av att Albin messade och sen av att Anton ringde. Kunde inte somna om, men tänkte pröva igen efter det här inlägget. Har ju faktiskt inte bloggat på några dagar, men det har väl egentligen inte ens hänt någonting utöver det vanliga. Jag hade prov i livsmedelskunskap i Fredags, vilket inte alls gick bra. Jag fick 49poäng av 110 möjliga. Tur att Danneman är så snäll som låter mig göra omprov på Torsdag redan. Ja juste, sen i Torsdags så var jag och några från min klass och några från 'Lås' på studiebesök. "Bakom rubrikerna på Dagens Nyheter och Expressen". Det var inte det roligaste, men det var ganska intressant ändå. Det besöket avslutades med att vi som var där fick göra egna löpsedlar. Spännande!

Gårdagen var rolig den också. Jag fick ett nytt busskort eftersom att min idiotiska lillebror har stulit mitt förra. Efter det åkte jag till Bellan, vilket var strax efter fem. Hon firade att hennes 18-års dag som är imorgon. Grattis! Gästerna som anlände var jag, Lollo, Isa, Max, Robin och Gustaf. Ja, 2 till av Bellans vänner var där också, men dom är ointressanta. Vi åt ialla fall tårta och pratade. Kvart över åtta kom en pojke vi kallar Scania, men han var lika ointressant som Bellans två andra vänner, haha. Sa ingenting, utan bara satt antingen i en fåtölj eller ute i sin bil. Alla vi (förutom Bellan och de tre ointressanta) åkte med 20:43 bussen till Nynäs för att gå på fest där. Det var rätt så roligt. Pratade mycket med Gustaf som var väldigt förstående om en grej som skedde för snart ett år sedan. Han och jag diskuterade även min födelsedag, den 10:e April. Han ska fixa både hår och smink på mig, yey! Ja, men kvällen blev lyckad tack vare att vi åkte till Nynäs. Där slapp jag de två ända människor jag hatar på denna jord :-)

Idag har jag och pappa varit ute och övningskört. Och inte med BMW:n som vanligt, nej nej. Idag fick jag köra Mercedes, woho! Vi (jag) styrde bilen hela vägen från Älgviken till Torö, till Norsbol, Till St Vika och hem. Och det gick bättre än bäst! På Torsdag tar vi det möjligtvis snäppet längre och kör hem till faster Anne som fyller år. Jag håller tummarna och hoppas att ni också gör det för mig!

Nu måste jag försöka sova. Jag vet inte när vi hörs nästa gång, det återstår att se. Men ni får hur som haver ha det så jätte bra tills dess. Förhoppningsvis har erat humör varit lika bra som mitt dessa dagar. Puss och hej!


23 Mars - Tisdag


Såhär ser jag ut idag.

Armband från Lindex, Kicks och Guldfynd.
Kofta från Gina Tricot
Jeansleggins från Finland

Skinnjacka och stövlar i skinn på detta.
Puss!


23 Mars - Tisdag

Godmorgon!

Ett snabbt inlägg innan jag
måste fixa dt sista och sen springa till bussen. Idag har jag nämnligen en praktikintervju klockan halv tolv. Tyvärr passar bussarna inte in så jag kommer vara där en halvtimma tidigare, men men. Om allt går som jag vill så börjar jag praktisera på Nickes & Tuddes i Rosenhill. Jätte mysigt och trevligt ställe! Jag har ialla fall släppt ut hundarna som mamma bad mig göra, klätt på mig, sminkat mig och ätit frulle. Nu ska jag bara spraya håret med lite hårspray och sen gå till bussen. Dt regnar ute idag, ytterst mysigt.. Men, vi hörs någonannan gång. Ha dt så fint!


21 Mars - Söndag

Godmorgon!

Jag är absolut inte på humör.
Jag vaknar av att dt enligt mig förs ett jävla liv på nedervåningen och när jag går ner för att gå på toaletten, stinker dt blodpudding överallt. Alltså, de få gånger jag ätit blodpudding är för att några störda lärare tvingat mig. Jag kan lova er att varenda gång jag fått dt där i munnen har jag spytt. Dt är dt absolut vidrigaste jag någonsin ätit! Men nu har mamma bestämt sig för att hundarna ska få smaka på detta vidriga ting. Hon håller på att steker puddingen i ugnen och sen ska den väl serveras. V-I-D-R-I-G-T-!

 

Jag ska värma resterna från igår (potatisgratäng och fläskfilé) och avnjuta den på mitt rum. Punkt!


18 Mars - Torsdag


Okej, bilden är dålig, men jag älskar denna tröja.
Den sitter jag och myser i nu.

Från Seppälä, Finland, 249kr.


18 Mars - Torsdag







Jag låter bilderna tala för sig själva!
Om ni nu ser något..


14 Mars - Söndag

God eftermiddag!

Jag sitter här i samma
gamla stol hos min mormor. Som vanligt, skulle man kunna säga. Bella och Erik är här också, fast båda dom lökar The Sims, hehe. Jag sitter och lyssnar på en underbar låt av Michael Jackson - They don't care about us. Apabra!

Dopet idag vart kort för oss tre. Jag fick inte servera för folket, mamma tog över den uppgiften. Vi tröttnade fort efter fikan och rörde oss bort från folkmassan. Smörade för mormor så att hon skulle ta våran BMW och skjutsa oss hem hit. Men Annas och Jonnes lilla baby fick heta Ilona Anna Elvira Viitanen. Fint namn. Mitt barn ska också ha två mellan-namn, jag tycker dt låter bättre faktiskt.

Båten hemåt avgår klockan 21 ikväll, vilket i sin tur betyder att vi åker från lilla, underbara Laitila vid halv åtta tiden. Pappa har sagt att vi ska äta på båten (yes!), men mamma sa att vi inte skulle göra dt (f-ck!). Vi får se, kanske äter vi hos Aki och Aibe, dt är nog mest troligast faktiskt. Men dt återstår att se, som sagt.

Jag ska leta reda på några bra låtar, och sedan göra något annat. Jag orkar icke med detta längre, haha. Meeen.. Have a nice day!


12 Mars - Fredag

Godmorgon!

Ett litet inlägg så här på morgonkvisten.
Vaknade vid kvart över sju redan. Hade kunnat sova lite till, men vill vara pigg när mamma, Erik och Isabelle kommer, vilket är om undefär en timma skulle jag tro. Tills dom kommer ska jag fördriva tiden med att kolla på webb-tv, diska, bädda sängen och plocka fram frukost. Åh, vad jag har saknat min mamma! Ikväll kommer även Anniina, Antti och världens sötaste Eveliina. Jag har saknat min guddotter som bara den under den här veckan. Dt har irriterat mig att vi är i samma land men ändå inte på samma plats, hehe. Hon tog ju sina första steg alldeles ensam med mig. Jag satt och tog emot henne. Min lilla guddotter, så söt.

Nä, jag ska inte babbla på om hur söt Eveliina är längre, haha. Ska istället börja göra dt jag hade planerat att göra. Juste, innan jag stänger ner blogg-sidan så vill jag tacka min morbror Aki för att han va snäll och lagade mina älskade uggs. Haha, dom gick ju sönder när vi för ett par veckor sedan var på väg hem från krogen. Jag vet då inte hur jag lyckas med allt.. Ha dt så bra tills vi hörs nästa gång!

Ps. Dt är snålt om bilder nu när jag är i Finland. Min kamera är hemma och har inga bilder sparade på denna dator. Haha, inte för att dt direkt blir några nya bilder så ofta heller, men nu blir dt inte ens sucky webbcam-pics.


11 Mars - Torsdag

Godmorgon!

Jag antar att de flesta
sitter i skolan just nu. Inte jag inte, jag sitter hemma hos mormor och har tråkigt. Jag vaknade redan vid klockan sju! Försökte ligga och dra mig, kanske somna om, men dt gick inte. Klev upp tjugo över sju och sedan dess har jag kollat på tecknade Zorro och ätit frulle. Idag ska jag till 'jobbet' lite senare pga lite olika anledningar. Får skjuts av Jonne vid halv tolv ungefär, så om en sisådär två timmar. Ja ni, jag hade egentligen inte mer att berätta. Ville bara fördriva tiden i ett par minuter, hehe. Men ha dt så bra tills vi hörs nästa gång!


10 Mars - Onsdag

Godmorgon!

Är ni ens vakna, haha?
Nä, dt är ju skola och antagligen har ni precis börjat. Här i Finland är klockan strax över nio och jag har fixat klart mig själv. Har kollat på tecknade Zorro, ätit en massa frukost, druckit liiiite cola (hehe), sminkat mig, gjort flätor i håret och klätt på mig. Dt som fattas nu är all doft som ska sprayas på mig och att borsta tänderna. Om ungefär en halvtimme kommer Tanja och Matti och hämtar mig. Andra arbetsdagen, japp japp! Ska bli kul, dt tar inte så lång tid. Eller alltså, dt känns som att tiden bara flyger iväg. Från tio till fem är butigen öppen, så..

Nej, jag ska inte dra ut på detta elände mer, hehe. Istället ska jag göra dt lilla som återstår. Vi får se när jag skriver nästa gång. Kanske blir dt redan ikväll eller imorgon. Fredag, Lördag och Söndag tror jag inte att dt blir någon uppdatering. För på Fredag morgon tror inte jag att jag jobbar och då kommer ju dessutom mamma, Erik, Eriks flickvän Isabelle, Anniina, Eveliina och Antti. På Lördagen sedan kommer även Annika och Samuel samt deras nya hund. Sen på Söndagen så är dt ju dop, där jag ska vara servitris och tjäna cash och så blir dt hemgång för mig och de tre andra från Sveadala. Men om vi inte hörs idag eller imorgon, så hörs vi nog på Måndag. Ha dt så bra till nästa gång ialla fall. Pussen!


8 Mars - Måndag

Hejsan!

Kom nyss hem efter att ha varit på 'jobbet'.
Första dagen idag och dt gick bra. Trots att jag inte hade mycket att göra, hade jag inte tråkigt och tiden gick relativt fort. Nu när jag kom hem till mormor så är huset tomt? Vart fan är mormor liksom? Hennes bil står ju utanför hemmet och allt, så.. Ja, nej, jag har ingen aning om vart hon kan vara. Kan inte heller ringa till henne. På dt finska kontantkortet jag har finns inga pengar så.. Men någonstans borde hon ju vara, jag vet bara inte vart. Kanske hos Anna och Jonne. Kanske hos Aki och Aibe.

Imorgon är jag ialla fall ledig. Hon behövde inte mig där då dt är en annan som jobbar med henne imorgon. Hon ville inte att jag bara skulle sitta på en stol hela dagen och inte göra någonting. Men på Onsdag ska jag dit minsann. Dt ska bli roligt!

Nu ska jag väl sitta och vänta på den där mormor. Jag undrar fasiken.. Alltså, nej.. Jag vet inte. Vi hörs sen någongång.


7 Mars - Söndag

Yoho!

Jag sitter hemma hos mormor nu.
Har varit här sen i Fredags. Jag vet inte riktigt hur jag har fått tiden att gå egentligen. Jag har lekt med min lilla kusin Samuel och umgåtts med mina två lite äldre kusiner Jesse och Jukka. Sen spenderade jag ioch för sig några timmar hemma hos min hårt kritiserande moster Anna. Hon skulle minsann dekorera en tårta och göra flera 'lådor' med någon pasta/kycklinggratäng till ett gäng män. Och jag skulle tydligen hjälpa till. Dt skulle vara si, och inte så som jag ville. Typiskt henne. Idag när hon var här med sin man och sin unge, skrattade hon åt mina skor. "Detta är hor-skor, jag förbjuder dig från att bära dom till dopet. Till och med prästen skulle slänga ut dig". Direkt citerat från kära moster Anna. Jag tycker dom är skit snygga! Jag skulle till och med kunna sova i dom. Jag samtalde med mamma om detta och vi kom fram till att om dt inte passar Anna så kanske jag kan dyka upp på hennes fina dop i ridskor. Skulle dt vara bättre, Anna? Jo, ridskor, mjukisbyxor tjockiströja och Brittan-knut på huvudet får dt nog bli. Om jag inte får bära ditt, då ska jag ialla fall bära datt, oavsett vad du tycker!

Ja ni, läsare, jag vet inte riktigt vad jag ska skriva mer. Ska väl försöka få med mig mormor till affären så att jag kan hyra film och köpa choklad. Åh jo, jag ska minsann vara riktigt fet på dopet också. Hade jag haft pengar hade jag kanske till och med kunnat sitta på självaste dopet och äta choklad. Over the top? Jo kanske.. Men jag är väldigt förbannad på henne, min moster. Jag är trött på hennes beteende! Allt ska ju alltid vara precis så som hon vill ha dt. Vet ni att jag knappt vågade ge henne en inbjudan till mitt födelsedagsfirande i April? Just av den enkla anledningen till att hon skulle ha skrattat åt inbjudan, för att jag dekorerat kortet som jag hade dekorerat dt.

Nej, jag måste nog sluta skriva. All min ilska går ut över min pluttiga blogg och er pluttiga läsare. Kanske är dt inte bara ilskan som hon, Anna, orsakar. Formodligen är dt andra saker också. Men sådant skall vi icke gå in på nu. Jag ska tjata på min kära modersmor.


5 Mars - Fredag

Hejsan!

Sov hos Annika inatt.
Hon stack ut med sin kompis vid elva tiden, så jag och Samuel åt lite kvällsmål och gick sedan och la oss. Vaknade strax innan nio (åtta för er..) och gjorde frukost till Samuel, städade lite och bara va.. Dryga timman senare vaknade Annika, vi gjorde oss i ordning och åkte hit till Anniina. Jag har dammsugit, lekt med Eveliina och sminkat mig. Har även försökt packa alla mina saker, för om någon timma kommer Anna och hämtar mig och Samuel. Vi ska tillbaka till Laitila. Ialla fall, ska ta och plocka ihop mina skolgrejor och så.. Jag kanske skriver senare ikväll, kanske inte. Men men..

I miss you, mama!

3 Mars - Onsdag

Hej hej!

Vill ni veta en sak?
Jag har fan ont överallt. Jag har ont i hela ryggen, antagligen njurarna eller "muskelvärken" som en utländsk doktor förklarade. Jag har också ont i bröstet, där hugger dt till varje gång jag andas. Utöver dt har jag sjukligt ont i mitt knä, då jag halkade några gånger i Lördags påväg hem från krogen. Väldigt bra! Jag har inte heller mina astmamediciner med mig, dom är i Sverige, så ibland känns dt som att jag knappt kan andas. Jag kan låta som en hypokondiker, men näe.. Dt vill jag nog inte kalla mig själv.

Jag har precis bakat, då jag blev tillsagd att göra dt. Nu tvingar min datorberoende moster Annika mig att försvinna från datorn, då hon inte fått sitta vid den på typ en timma. Så .. Vi ses!

1 Mars - Måndag

Goddag!

Jag har varit uppe med tuppen,
redan vid halv nio vaknade jag, haha. Halv åtta för er i Sverige då.. Jag har ialla fall busat galet med lilla Evenliina och nu strax ska vi åka in till staden. Jag har tappat en lins och måste till Synsam för att be om en ny, hehe.. Sen kanske vi ska käka chickenwings också, Anniina var lite sugen på dt, hoho. Men jag ska väl dra på mig ytterkläderna. Vi åker så fort Anniina bytt blöja på Eveliina. Hoppas ni alla har dt bra!

Puss och kram!

RSS 2.0